Voorstelling

Dr. P. Ceulemans - Plastische Chirurgie

Dr. P. Ceulemans studeerde in 1993 af als doctor in de genees-, heel- en verloskunde aan de Universiteit Antwerpen. Hij bekwaamde zich vervolgens in de algemene chirurgie met een bijzondere interesse voor cardiothoracale chirurgie en reconstructieve chirurgie.

Dr. Peter Ceulemans

Een deel van zijn opleiding genoot hij in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein (NDL) op de dienst van thoraxchirurgie onder Dr. F.E. Vermeulen. Na zijn erkenning als algemeen chirurg in 1998 begon hij zijn opleiding plastische chirurgie in het UZ-Gent onder leiding van Prof. Dr. S. Monstrey. Naast de algemene plastische en esthetische chirurgie was hij voornamellijk geïnteresseerd in microchirurgie (borstreconstructie, aangezichtschirurgie en genitale chirurgie).

Na zijn erkenning als plastisch chirurg in 2002 heeft hij een fellowship gedaan voor aangezichtschirurgie in het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam (NDL) onder Prof. Dr. S.E.R. Hovius.

Sinds januari 2004 werkt hij als plastisch chirurg in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden. Tussen 2002 en 2012 was hij tevens assistent klinisch professor aan het UZ-gent waar hij zich, samen met Prof. Dr. S. Monstrey, heeft toegelegd op genitale chirurgie. Op 2 november 2012 opende hij Villa Medici, een private praktijk in Putte. Sinsdien legt hij zich hoofdzakelijk toe op de reconstructieve en esthetische behandeling van aangezicht en borst. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de reconstructieve chirurgie van de borstregio, ooglidchirurgie en neuscorrecties. 

Hij is benoemd tot fellow of the Collegium Chirurgicum Plasticum (CCP) en Diplomate of the European Board of Plastic Surgery. Hij is lid van de Royal Belgian Society for Plastic Surgery (RBSPS),  European Association of Plastic Surgery (EURAPS), de World Professional Association for Transgender Health (WPATH) en de World Society for Reconstructive  Microsurgery (WSRM).

Dr. P. Ceulemans is auteur en medeauteur van een twintigtal wetenschappelijke publicaties in gerenommeerde nationale en internationale tijdschriften, auteur en medeauteur van een aantal hoofdstukken in boeken aangaande reconstructieve microchirurgie, en spreker op tal van nationale en internationale congressen.